WordPress kotisivut

Harkitsetko WordPressin käyttöä pienyrityksesi verkkosivustolla? Maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä on erittäin järkevä vaihtoehto ylläpitää myynnin ja markkinoinnin tukemiseen tarkoitettua verkkosivustoa.

Mikä on wordpress?

Jos olet vasta aloittamassa yritystoimintaa tai olet verkkosivuston uudistuprosessissa mukana, saatat etsiä selvyyttä siitä, mitä WordPress tarkalleen tekee. WordPress on sisällönhallintajärjestelmä ja sen avulla luodaan ja ylläpidetään vaikkapa yritykselle rakennettua verkkosivustoa.

1. WordPress on julkaisujärjestelmänä täysin ilmainen

Joo! Kuulit oikein. WordPress on täysin ilmainen. Voit ladata sen ilmaiseksi, asentaa sen verkkosivustollesi tai paikalliseen hiekkalaatikkoympäristöön helposti ja tehdä sen kanssa mitä haluat. Jos ole täysin teknisesti ummikko etkä omaa kiinnostusta tai halua lähteä itse puuhaamaan mitään verkkosivustojen pystytyksiä, voi sinua auttaa wordpress-sivustoihin erikoistunut digitoimisto tai freelanceri johonkin tiettyyn pisteeseen sivustosi kanssa.

2. WordPress on avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä

Eli siis mikäs tämä sanahirvitys oikein on? Sitä kutsutaan avoimeksi lähdekoodiksi, koska kuka tahansa voi ladata ja käyttää WordPress Codexissa olevaa koodia lisätäkseen toimintoja verkkosivustoonsa. Tämä on yksi parhaista ja tärkeimmistä eduista, mikä tekee WordPressistä ensisijaisen valinnan pienille yrityksille. WordPress sivuston kasaamiseen yritys yleensä hankkii sivuston kehittäjän, joka yhteistyössä rakentaa yritykselle sellaisen sivuston mikä heillä on tarvemäärityksessä mietitty.

3. Helppokäyttöinen ja intuitiivinen sivuston hallinta ja käyttöjärjestelmä

Periaatteessa WordPress on luotu siten, että kaikki tekniset ja ei-tekniset ihmiset voivat hyödyntää sitä. Tämä tekee siitä erittäin suositun ympäri maailman.

Toinen tärkeä seikka on, että se on melko interaktiivinen ja käyttäjäystävällinen, minkä ansiosta käyttäjät voivat helposti luoda uutta sisältöä, verkkosivuja, valikkoja, viestejä, lomakkeita ja jopa antaa heidän hallita mediaa, kuten videoita ja kuvia. Jos osaat käyttää sähköpostia ja tekstinkäsittelyohjelmaa, osaat käyttää myös wordpressiä yrityksesi verkkosivuston hallintaan.

4. Suuri online-kehittäjien verkosto ja tuki aina lähettyvillä

WordPress on tehokas online-verkkokehitysalusta suurelle käyttäjäyhteisölle. WordPress tunnetaan erinomaisesta kehittäjä yhteisöstään. Miljoonien aktiivisten käyttäjien, ammattitaitoisen kehittäjätiimin, laajan yhteisön ja keskustelufoorumien ansiosta kuka tahansa voi helposti löytää ratkaisun ongelmiinsa.

Lisäksi on paljon asiantuntevia WordPress-blogeja, jotka jakavat vinkkejä ja oppaita lähes päivittäin. Näin on, koska useimmista kehityskohteista liittyen sivustojen luontiin ongelmatilanteisiin jne.. WordPress kehitysfoorumeilla on jo pitkään käyty erilaisia tilanteita läpi ja on todennäköistä, että joku varmasti tietää kuinka korjata se. Tästä syystä WordPress on paras aloittelijoille ja pienille yrityksille.

Suomessakin on wordpress-sivujen kehittämiseen ja verkkokauppaliiketoimintaan keskittyneitä yhteisöjä Somessa, joiden avulla voidaan saada vinkkejä sivuston kehityksen suhteen.

5. Paljon upeita wordpress-teemoja erilaisille toimialoille ja käyttötarkoituksille

Mitkä ovat tärkeimmät ominaisuudet, joita tarvitaan verkkosivuston suunnittelun aloittamiseen? Täydellinen graafinen ilme, ja käyttäjäkuntaa puhutteleva sivuston helpot toiminnallisuudet tietysti! Suomesta löytyy kehittäjiä, jotka tekevät custom-teeman (täysin räätälöity) joka on aina korkean budjetin investointi. Mutta WordPressillä voit valita sen sijaan valmiiksi suunnitellun teeman.

WordPress.org-teemahakemistossa on saatavilla tuhansia ilmaisia ​​teemoja sekä hyvämaineisille verkkosivustoille, kuten Kadence-teema ja vaikkapa Hello-teema elementorilta. Kaikki nämä teemat on suunniteltu kauniisti, ja ne voidaan integroida interaktiivisen verkkosivuston luomiseksi.

 Wordpress teemoissa on valittavina täysin ilmaisia teemoja ja sitten laajasti jatkuvasti kehittyviä premium-teemoja jotka maksavat sitten hinnoista 30€ ylöspäin. Jos palkkaat sivuston kehittäjän yrityksellesi, osaa hän suositella tarpeisiinne sopivaa teemaa aivan varmasti.

6. WordPressiin löytyy lisäosia kaikenlaisiin toiminnallisuuksiin pilvin pimein.

Jos sinulla on mielestäsi toiminnallisuus jonka kaipaisit sivuillesi, niin sen on todennäköisesti joku jossain päin maailmaa kokenut aiemmin jo omassa pisneksessään, tarpeelliseksi ja sellainen on kehitetty wordpressiin.  Lisäosat ovat joko, ilmaisia tai maksullisia. Usein 40-150€ hintahaitarissa.

7. Google rakastaa hakukoneoptimoituja wordpress-sivustoja

Verkkosivusto ilman hakukoneoptimointia on sama kuin graafinen esite säilöttynä yrityksen kellariin pahvilaatikoissa.  Nykyään jokainen rakentaa verkkosivuston loistavat hakuonesijoitukset mielessä. WordPressillä kehitetyt verkkosivustot ovat hakukoneiden tarpeiden mukaan suunniteltuja, koska hakukoneet ovat jo tunnustaneet niiden noudattaman rakenteen.  

Hakukoneoptimointi on jatkuvaa työskentelyä sijoitusten kehittämiseen, ja tämä työ helpottuu oleellisesti wordpressiä käyttämällä. Hakukoneoptimointia tukemaan,  voi hankkia lisäosia jotka helpottavat sisältöjen jäsentelyjä hakukoneiden näkökulmasta.

8. Responsiiviset ja nopeat, mobiili ensin tyyliin suunnitellut ratkaisut

Onneksi suurin osa WordPress-teemoista on suunniteltu täysin responsiiviseksi,  joten verkkosivustosi näyttää hyvältä pöytäkoneilla, tableteilla ja mobiililaitteilla. 80% kaikesta hakukoneliikenteestä tulee jo mobiililaitteista.

Siksi pitää sivustoakin kehittää usein mobiilikäyttäjät ensin mielessä. Sivuston tulee olla myös todella nopea latausaikojen suhteen. Tähän on liittyy sivustojen nopeusoptimointi jossa sivut rakentava taho varmistaa että sivut latautuvat haarukkana 1-3 sekuntia. Nopeusoptimointi on osa hakukoneoptimoinnin laajaa käsitettä.

9. Turvallinen ja wordpress ympäristöön soveltuva web-hostaus

Mitä tulee tietoturvan tarjoamiseen, WordPress on myös nykyään hyvin kärjessä ei julkaisujärjestelmien vertailussa. WordPressiin tehdään säännöllisiä päivityksiä ja tietoturvakorjauksia, mikä luo turvallisemman verkkosivuympäristön.

Lisäksi on monia tapoja, joilla voit parantaa WordPress-verkkosivustosi turvallisuutta laajennuksen tai perusvarotoimenpiteiden avulla. Se mistä hostingpalvelut otetaan ratkaisee myös paljon sivuston tietoturvaan liittyen. Suomessa täysin wp-ympäristöön rakennettuja hosting-palveluja tarjoaa esimerkiksi Zoner Oy omalla Wp-cloud ympäristöllään.

Yhteenveto

Kaikille pienille tai aloittaville yrityksille vahvan verkkonäkyvyyden toteuttaminen on ensisijaisen tärkeää. Jos yritys ei pärjää digimarkkinoinnin toimenpiteissä kilpailijoille, luo se ongelmia yritysten tuotteiden ja palveluiden kysyntään.  Wordperssin avulla voi aivan pienikin yritys nostaa omat tuotteet ja palvelut suurten vaihtoehtojen rinnalle.

Toivottavasti sait joitain järkeviä pointteja siihen miksi myös sinun kannattaa valita wordpress yrityksesi verkkosivujen julkaisujärjestelmäksi. Yrittäjänä tai vaikka markkinoinnista vastaavana sinun työsi helpottuu suuresti, kun sinulla toimivat digimarkkinointiin suunnitellut sivut, joiden avulla saatte jatkuvaa kysyntää tuotteillenne.

Jos, etsit tai tarvitset apuja wordpress-sivuston suunnitteluun ja rakentamiseen, autan mielelläni tuottamaan järkevän ja kilpailukykyisen wordpress verkkosivuston, juuri yrityksesi tarpeisiin. Pistä siis lomakkeella viestiä jos homma kiinnostaa. – Pasi Silvennoinen

Similar Posts